Przepis na kiełbaskę curry – Currywurst...
Komentarze: 0
Składniki dla 4 osób – Zutaten für 4 Personen:
2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego – 2 EL Sonnenblumenöl
4 kiełbaski (po 150 g) – 4 Würste (à 150 g)
100 g ketchupu – 100 g Tomatenketchup
250 g przetartych pomidorów – 250 g passierte Tomaten
4 łyżki stołowe 0ctu winnego – 4 EL Weinessig
Sól – Salz
4 łyżki stołowe cukru – 4 EL Zucker
Przyprawa curry – Currypulver
Przygotowanie – Zubereitung
Rozgrzać olej na patelni i smażyć kiełbaski przez 10 minut aż będą chrupiące, obracając co jakiś czas. W celu przygotowania sosu zagotować pomidory i ketchup w garnku, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku obficie octem, solą, cukrem i przyprawą curry. Gotowe kiełbaski pokroić na kawałki i podawać w miseczkach z sosem. Obficie posypać przyprawą curry. Najlepiej smakuje z frytkami.
Öl in einer Pfanne erhitzen und Würste unter Wenden ca. 10 Minuten knusprig braten. Für die Soße Ketchup und Tomaten in einem Topf unter Rühren aufkochen. Mit Essig, Salz, Zucker und Currypulver kräftig abschmecken. Fertige Würste in Scheiben schneiden und in kleinen Schälchen mit der Soße anrichten. Kräftig mit Curry bestäuben. Dazu schmecken Pommes frites.
Dodaj komentarz